Cara Mudah Sup Daging Biasa

Sup Daging Biasa. Dah siap mereneh baru sesuaikan rasa tambah apa perlu buat kali kedua. Siap untuk dihidangkan dah sup daging anda. Nak makan baru masukkan hirisan cili,daun bawang,daun sup.

Sup seperti ini sedap juga menggunakan ayam tapi kalau ayam, tak perlulah dimasak dalam pressure cooker. Hahaha ini pesanan untuk anak anak yang baru belajar memasak lah. Sesiapa yang dah lama rasa mengidam nak makan resepi sup daging ala Thai.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selamanya mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memasak adalah sangat membosankan jika anda tetap memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Dah siap mereneh baru sesuaikan rasa tambah apa perlu buat kali kedua. Siap untuk dihidangkan dah sup daging anda. Nak makan baru masukkan hirisan cili,daun bawang,daun sup.

Sup Daging Biasa Tips lain untuk mendapatkan resipi percuma pada talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan tetap mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sama itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, pas melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Sup Daging Biasa:

  1. Ambil 2 of ketul daging genggam dewasa (rebus dahulu kemudian potong kecil-kecil).
  2. Ambil 3 of biji kentang di belah 4.
  3. Pastikan 1 of bungkus rempah tumis (kayu manis 4 sekawan).
  4. Ambil 1 of bj bawang merah dihiris.
  5. Sediakan 2 ulas of bawang putih diketuk.
  6. Ambil 4 of biji cili api.
  7. Pastikan 1/2 of peket serbuk sup adabi.
  8. Ambil 1 of bunjut sup adabi.
  9. Pastikan 1 of mangkuk air rebusan daging tadi yang telah di tapis.
  10. Sediakan 1 of sudu garam.
  11. Pastikan 1/2 of sudu perasa masakan hilal.
  12. Pastikan Daun of sup /daun bawang/bawang goreng (optinal jika ada).
Baca Juga >  Cara Mudah Sup Daging

Anda tak perlu pening-pening dah sebab kali ni kami akan kongsikan resepinya. Kalau anda nak tahu, tahap sedap resepi kali ni sama level dengan kedai Thai yang biasa anda makan. Musim hujan macam sekarang ni, makan sup memang sedap. Tapi cuba kita tukar pulak selera dari sup biasa kepada sup ala Thai.

Langkah Penyediaan untuk memasak Sup Daging Biasa:

  1. Mula-mula sekali rebus daging sehingga empuk. Potong kecil2, dan lumurkan dengan serbuk sup sedikit. Ketepikan. Sediakan bahan-bahan utnuk menumis iaitu kayu manis sekawanan, bawang2, dan cili padi. Potong juga ubi kentang dan bersihkan..
  2. Seterusnya goreng sekejap ubinkentang sehingga nampak empuk. Kemudian, tumis bahan yg perlu ditumis. Masukkan juga serbuk sup adabi..
  3. Kemudian gaul sebati dan masukkan air rebusan daging yang telah ditapis..
  4. Masukkan juga sup bunjut adabi. Biarkan menggelegak, baru masukkan daging tadi..
  5. Masukkan garam dan perasa masakan hilal. Gaul sebati..
  6. Dah sebati, semasa mendidih, masukkan ubi kentang yang sudah digoreng tadi. Masukkan juga tomato, daun bawang daun sup jika ada. Rasa masakan kita, mana yang kurang boleh diolah sesedap rasa. Makan dengan nasi panas dan sambal tumis sedap tidak terkata 🤤😋.Selamat mencuba 🥰..

Macam yang kita selalu makan di restoran Thai. Rasa sup Thai ini yang masam-masam pedas memang syok untuk hirup. Paling penting nak membuatnya juga mudah. Boleh ikut langkah yang dikongsi oleh Ahmad Shinoda, […] Kadang-kadang rasa tekak ni nak makan yang simple-simple je kan? Kalau asyik sup biasa je boring pulak.

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos serta mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Baca Juga >  Cara Mudah Sup Daging Meletop

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *