Langkah Ikan goreng sambal cili pedas

Ikan goreng sambal cili pedas. Welcome to our official website store. Just contact us for further information and visit us now Sebut je sambal cili padi tidak kiralah untuk apa masakan apa sekalipun, ia memang sedap dan terbaik. Apa lagi kalau dipadankan dengan ikan goreng.

Jadi akak pun try la ikut citarasa sendiri. Sebut je sambal cili padi tidak kiralah untuk apa masakan apa sekalipun, ia memang sedap dan terbaik. Apa lagi kalau dipadankan dengan ikan goreng.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selalu mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memaku adalah sangat membosankan jika anda selamanya memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, kamu mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya ialah apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Ikan goreng sambal cili pedas Satu diantara cara mudah untuk mendapatkan resipi dengan percuma adalah dengan melihat dalam talian. Anda boleh mendapatkan resipi dalam talian dengan melakukan beberapa perkara. Pertama, anda boleh mencuba resipi percuma dengan melaksanakan carian. Pergi ke mesin carian kegemaran atau terdekat anda dan taipkan “resipi percuma”. Anda akan terkejut dengan berapa banyak resipi yang akan muncul.

Welcome to our official website store. Just contact us for further information and visit us now Sebut je sambal cili padi tidak kiralah untuk apa masakan apa sekalipun, ia memang sedap dan terbaik. Apa lagi kalau dipadankan dengan ikan goreng.

Oleh itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, cukup melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Baca Juga >  Cara termudah Nasi Goreng Pedas Sambal Ayam Penyet

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Ikan goreng sambal cili pedas:

  1. Pastikan of ikan goreng.
  2. Sediakan 1 of ekor ikan jenahak (dicuci bersih).
  3. Sediakan 1 of ekor ikan kerapu (dicuci bersih).
  4. Ambil 2 cawan of minyak untuk menggoreng.
  5. Pastikan 2 of sudu besar serbuk kunyit.
  6. Sediakan of sambal cili pedas.
  7. Pastikan 4 of biji cili besar*.
  8. Pastikan 25 of biji cili api*.
  9. Sediakan 2 of biji bawang besar*.
  10. Ambil 4 ulas of bawang putih*.
  11. Sediakan 1 of inci hali (ditumbuk).
  12. Sediakan 2 of pokok daun ketumbar (dipotong kecil).
  13. Sediakan 1 of inci gula merah.
  14. Ambil 1 sudu teh of garam.
  15. Pastikan 1/2 sudu teh of ajinomoto.

Cukup asam garamnya, memang terangkat sedap, biarpun pedas ia tetap menjadi pilihan sebagai hidangan pemikat selera. Resepi Sambal Ikan Bilis Cili Padi Bagi yang baru pertama kali singgah di page ini, usahawan "Resepi Sambal Ikan Bilis Cili Padi Seri Nenda PeDAS" adalah entri kedua untuk usahawan luar bandar Dapur Seri Nenda di bawah program perkhidmatan e-dagang setempat (PeDAS).

Langkah Penyediaan untuk memasak Ikan goreng sambal cili pedas:

  1. Ikan digaul kunyit dan digoreng garing. Kemudian ketepikan..
  2. Kisarkan semua bahan yang bertanda *..
  3. Menggunakan minyak goreng ikan tadi, tumis bahan kisar dan halia. Tumis sehingga pecah minyak. Kemudian masukkan gula melaka..
  4. Masukkan separuh daun ketumbar. Gaul rata. Perasakan dengan garam dan ajinomoto..
  5. Kemudian curah kuah sambal ke atas ikan goreng. Tabur daun ketumbar sebagai hiasan..

Anda boleh membaca ulasan lanjut mengenai program ini di bahagian nota kaki artikel. Aeysha masa ajar dia masak sambal terung cili padi ni, muka serious aje. Bila dah siap dan makan.kemain seronok dan bangga sungguh dia. Siap kata, sedap pulak Aeysha masak.hehehe. Inilah caranya nak buat anak-anak rajin dan suka memasak.

Baca Juga >  Panduan Langkah demi Langkah Ayam Goreng Kicap dan Sambal Cili Api Hijau

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos serta mula memasak dengan cara yang tak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *