Bagaimana Nasi Goreng Sambal Belacan

Nasi Goreng Sambal Belacan. Read Customer Reviews & Find Best Sellers. Nasi Goreng Sambal Belacan with Chicken Lorbak. Our fried sambal are thoroughly blended through with the rice served with hand rolled Chicken Lorbak, definitely brings you to the memories of the 'Old.

Jadi saya dah lupa bahan bahannya dan terpaksa agak agak jer. Yang saya ingat, bahan diguna tu ala ala sambal belacan jer. By Ping Coombes For Weekend Magazine.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selalu mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memaku adalah sangat membosankan jika anda selalu memasak perkara yang sama. Oleh tersebut, apabila anda memerlukan resipi baru, kamu mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Read Customer Reviews & Find Best Sellers. Nasi Goreng Sambal Belacan with Chicken Lorbak. Our fried sambal are thoroughly blended through with the rice served with hand rolled Chicken Lorbak, definitely brings you to the memories of the 'Old.

Nasi Goreng Sambal Belacan Tips lain untuk mendapatkan resipi percuma di talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selalu mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Oleh itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, sedang melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Langkah Nasi Goreng Sosej

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Nasi Goreng Sambal Belacan:

  1. Pastikan 2 of mangkuk nasi.
  2. Sediakan 1 of biji bawang besar (potong nipis).
  3. Ambil 2 ulas of bawang putih (ketuk).
  4. Sediakan 2 sudu makan of sambal belacan.
  5. Pastikan 2 of biji telur.
  6. Sediakan 2 of biji bebola sotong (jika ada).
  7. Ambil 1 of sudu kecil garam.
  8. Pastikan 1/2 of sudu kecil gula (jika suka).
  9. Pastikan of Secubit serbuk perasa.

Coupon Code * If you have a coupon code, please enter the code found at the back of your physical coupon. Kalau makan di luar saya suka order menu ni. Memang sedap sangat nasi goreng belacan, tapi kadang-kadang daging masak kicap yang di sertakan bersama nasi ini agak liat dan membantutkan selera makan. Kalau masak sendiri di rumah tentu lebih puas dan boleh ubah resepinya mengikut selera sendiri.

Langkah Penyediaan untuk memasak Nasi Goreng Sambal Belacan:

  1. Tumiskan bawang putih dan bawang besar sehingga garing,kemudian masukkan sambal belacan. Biarkan sebentar sehingga sambal pecah minyak..
  2. Pecahkan telur dan kacau..
  3. Masukkan nasi, gaul rata dan perasakan dengan garam, gula (jika suka) dan serbuk perasa. Kacau sehingga nasi menjadi ringan. Siap.

Nasi goreng belacan ini selalunya di hidangkan dengan lauk sampingan iaitu daging masak kicap, telur. Seperti yang kita tahu nasi goreng merupakan antara menu yang paling mudah disediakan di mana-mana saja di dunia. Namun begitu bagi orang tempatan resepi berikut adalah antara resepi yang digemari. Nasi goreng belacan seperti namanya bahan utama yang digunakan di dalam resepi ini ialah belacan. Hari ni saya nak share satu resepi yang sedap dan simple untuk hidangan cepat dan pantas iaitu nasi goreng belacan.

Baca Juga >  Cara termudah Set Nasi Tomato Express

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos serta mula memasak dengan cara yang tak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *