Cara termudah Nasi Goreng Daging Cincang

Nasi Goreng Daging Cincang. Read Customer Reviews & Find Best Sellers. Nasi goreng daging cincang ini jadi salah satu menu andalan beberapa restoran. Paduan daging cincang dan bawang membuat rasa nasi goreng ini gurih mantap.

Nasi goreng daging cincang ini jadi salah satu menu andalan beberapa restoran. Paduan daging cincang dan bawang membuat rasa nasi goreng ini gurih mantap. Penggemar nasi goreng yang tidak suka rasa pedas bisa membuat nasi goreng dengan paduan daging c Kira nasi goreng kantonis la ni.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memaku adalah sangat membosankan jika anda tetap memasak perkara yang sama. Oleh tersebut, apabila anda memerlukan resipi baru, kamu mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya ialah apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Read Customer Reviews & Find Best Sellers. Nasi goreng daging cincang ini jadi salah satu menu andalan beberapa restoran. Paduan daging cincang dan bawang membuat rasa nasi goreng ini gurih mantap.

Nasi Goreng Daging Cincang Cara lain untuk mendapatkan resipi percuma pada talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selalu mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Oleh itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, sedang melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Panduan Langkah demi Langkah Bebola Nasi Goreng Sosej

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Nasi Goreng Daging Cincang:

  1. Pastikan 8 ulas of bawang putih🧄(hiris).
  2. Sediakan of Setengah biji bawang merah(hiris).
  3. Pastikan of Cili padi 5(adjust nk pedas lg tmbah ye).
  4. Ambil of Daging cincang setengah pek.
  5. Ambil of Lada sulah.
  6. Ambil of Lada hitam(lg byk lg sedap).
  7. Ambil of Kacang panjang potong kecil(tkde tkpe).
  8. Ambil of Telur.

Sebenarnya masa nak masak nasi goreng ni, tak terfikir pun nak guna daging cincang pada mulanya. Tapi disebabkan takde barang masak lain ( haha ) untuk dijadikan protein dalam nasi goreng, jadi saya pun guna aje daging cincang ni. So sis nak share dengan you all semua kotlah kalau dah. Nasi goreng daging cincang ini jadi salah satu menu andalan beberapa restoran.

Cara-cara untuk memasak Nasi Goreng Daging Cincang:

  1. Tumis bwang putih sehingga kekuningan.Masuk bawang merah,daging cincang.Tumis sekejap,masukkan kacang panjang dan letak perasa lada hitam,lada sulah,garam etc..
  2. Masukkan nasi gaul rata.Pecahkan sebiji telur.Gaul rata boleh rasa dah sedap ikut citarasa boleh tutup api.Siap.Selamat Mencuba.💗.

Paduan daging cincang dan bawang membuat rasa nasi goreng ini gurih mantap. Antara benda best yang dimakan sekali dengan nasi goreng daging ini mestilah sambal belacan power. Kami dah sediakan artikel sambal ini sebelum ini. Ada juga yang suka makan nasi goreng dengan keropok dan juga ulam timun. Cara Membuat Nasi Goreng Daging Cincang: Masak nasi dalam panci berisi air mendidih hingga matang.

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos serta mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *