Cara termudah Nasi ayam KFC paling simple

Nasi ayam KFC paling simple. This simple recipe is combined with special spices in the style of Indonesian daily recipes, so, it tastes. Lihat juga resep Nasi Ayam KFC enakkk 😍 enak lainnya! Nasi ayam KFC kreasi orang Jepang, mendadak mendunia.

Buat kamu yang lagi ingin makan KFC tapi bingung mau pilih menu yang mana, kami punya beberapa rekomendasi menu KFC paling enak buat kamu. Ayam goreng KFC terdiri dari dua varian yaitu crispy dan original. Kedua ayam ini enak, hanya saja perbedaannya terletak pada bagian kulitnya.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selamanya mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memasak adalah sangat membosankan jika anda selalu memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

This simple recipe is combined with special spices in the style of Indonesian daily recipes, so, it tastes. Lihat juga resep Nasi Ayam KFC enakkk 😍 enak lainnya! Nasi ayam KFC kreasi orang Jepang, mendadak mendunia.

Nasi ayam KFC paling simple Cara lain untuk mendapatkan resipi percuma pada talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan tetap mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Oleh itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, cukup melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Baca Juga >  Cara termudah NASI Ayam CP

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Nasi ayam KFC paling simple:

  1. Ambil 3 cawan of Beras.
  2. Ambil 3 cawan of air.
  3. Sediakan 1/2 of kiub pati ayam.
  4. Ambil 3 of st kicap masin.
  5. Pastikan 2 inchi of halia.
  6. Pastikan of Serbuk daun oregano.
  7. Pastikan 3 of ketul ayam KFC spicy.

Berbeza dengan penyediaan ayam ala KFC ni, ia adalah lebih mudah dan senang berbanding dengan nasi ayam biasa. Resepi ni Ida 'main' olah mengikut cita rasa sendiri sahaja. Lagipun Ida memang suka menu nasi ayam bersama ayam goreng di KFC tu. Selepas tu letak la air banyak mana nak tapi bagi sis kena letak banyak la sebab akan guna kuah sup ni untuk masak nasi dan perap ayam.

Langkah Penyediaan untuk memasak Nasi ayam KFC paling simple:

  1. Basuh beras dan tanak dengan 3 cawan air. Ikut sukatan macam biasa tanak nasi je..
  2. Masukkan semua bahan (kiub pati ayam, halia, kicap masin dan oregano) dan akhir sekali masukkan ayam KFC dan tunggu sehingga nasi masak. Siappppp 👌🏻.
  3. P/s : boleh juga makan dengan sup kosong kalau nak berkuah..
  4. Untuk resepi sup kosong boleh tumis bawang putih dan merah dengan sedikit minyak. Masukkan air dan kiub pati ayam. Akhir sekali masukkan daun sup. Siappppp 👌🏻.

Ok, lepas tu masuk la ayam dan kiub pati ayam. bila dah mendidih letak garam dan pak. Nasi Ayam Paling Simple, Tapi Rasanya Memang Terlajak Sedap! Ada benarnya, kalau kita sediakan set Nasi Ayam dengan sekali masak semuanya dikira lengkap. Menu ini mengandungi nasi yang sedap berasa, ada ayam goreng diperap enak, sup yang panas pembuka selera dan lengkap berserta salad dan timun. Salam semua, sebut saja nasi goreng, menu masakan yang sudah sebati dengan citarasa rakyat Malaysia.

Baca Juga >  Langkah Nasi lemak wangi

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos serta mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *