Cara termudah Siakap 3rasa

Siakap 3rasa. Sebaliknya jadikan kekayaan itu, mendekatkan kita dengan Allah. Hasilnya, luar ikan jadi rangup dan rasa pedas. Pastikan guna minyak yang banyak untuk goreng ikan.

Bermula dengan bahan-bahan masakan sehinggalah cara masak ikan ini. Kalau sebelum ini anda kecewa order di kedai sebab hanya banyak minyak atau rasa sos cili je yang lebih dengan sos tomato, memang resepi ini khas untuk anda bagi mencari rasa kuah yang sangat sesuai untuk dipadankan dengan ikan siakap. Ruginya anda kalau tidak pernah cuba.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memaku adalah sangat membosankan jika anda selalu memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Sebaliknya jadikan kekayaan itu, mendekatkan kita dengan Allah. Hasilnya, luar ikan jadi rangup dan rasa pedas. Pastikan guna minyak yang banyak untuk goreng ikan.

Siakap 3rasa Cara lain untuk mendapatkan resipi percuma di talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selalu mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sambil itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, cukup melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Bagaimana Mee sotong (versi keto)

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Siakap 3rasa:

  1. Sediakan of Ikan siakap.
  2. Ambil of Cili padi (hiris)*.
  3. Pastikan of Halia(hiris nipis)*.
  4. Pastikan of Timun (potong dadu)**.
  5. Sediakan Sedikit of minyak ikan.
  6. Sediakan of Nenas kiub (dalam tin/ yang fresh)**.
  7. Pastikan of Bawang holland (potong dadu)**.
  8. Ambil of Tomato (potong dadu)**.
  9. Ambil Daun of bawang (mayang halus).
  10. Pastikan Daun of salad.
  11. Sediakan of Garam.
  12. Sediakan of Gula.
  13. Sediakan of Sos cili.
  14. Pastikan of Cuka.

Ikan siakap tiga rasa memberi sensasi rasa sedap yang tidak mudah dilupakan. Makan di rumah macam makan di kedai. Ikan siakap tiga rasa dimasak dengan bahan-bahan pilihan sehingga terhasil tiga rasa berbeza dalam satu lauk iaitu rasa pedas, masam dan manis. Isi ikan yang garing dan dinikmati bersama sos enak.

Langkah Penyediaan untuk memasak Siakap 3rasa:

  1. Bersihkan ikan kelarkan rapat², lumur garam dan goreng hingga garing..
  2. Tumiskan bahan bertanda * hingga layu sikit dan masukkan sos cili,cuka dan sedikit minyak lebihan goreng ikan tadi serta sedikit air. Agak2 lah bagi kuah pekat jangan cair..
  3. Kemudian masukkan bahan bertanda **, garam dan gula kacau rata..
  4. Bila dah masak padamkan api. Tunggu kuah sejuk baru curahkan atas ikan tadi..
  5. Hiaskan dengan daun bawang tadi. Tak letak pun tak pe, terpulang…

Jom lihat bahan-bahan yang anda perlukan untuk masak menu ni. Bekerja bagi seorang muslim adalah satu ibadah dan pahalanya menyamai dengan pahala seorang yang berjihad ke jalan Allah. Kami percaya rata-rata masyarakat kita sangat menggemari menu istimewa ini. Nampak warna merah lebih kurang dengan masakan merah/pedas namun apa yang menambahkan kelainan adalah menu ini ditambah dengan campuran sos dan diletak nenas serta beberapa jenis sayuran untuk menambah kesedapannya. Terasa nak makan ikan siakap tapi tak tahu nak masak macam mana?

Baca Juga >  Bagaimana Bread Sardin Roll

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *