Cara Mudah Ikan Bawal Emas Stim Pes Brahims Kuah Sambal Tumis

Ikan Bawal Emas Stim Pes Brahims Kuah Sambal Tumis. Lihat juga resipi-resipi untuk Ikan Bawal Emas Stim ala Chinese Styles. Kacau rata supaya sambal berkilat dan berwarna merah yang cantik. Tambahkan air asam jawa bersama sedikit garam.

Kacau hingga bawang layu dan bolehlah. Sambal Tumis Ikan Kembung ni adalah lauk yang menjadi kegemaran ramai tidak kira tua atau muda. Tak perlu lauk pauk yang mewah untuk membuka selera keluarga.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda selamanya memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, kamu mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya ialah apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Lihat juga resipi-resipi untuk Ikan Bawal Emas Stim ala Chinese Styles. Kacau rata supaya sambal berkilat dan berwarna merah yang cantik. Tambahkan air asam jawa bersama sedikit garam.

Ikan Bawal Emas Stim Pes Brahims Kuah Sambal Tumis Tips lain untuk mendapatkan resipi percuma pada talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan tetap mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sama itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, pas melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Panduan Langkah demi Langkah Tumis Daging Hancur (Corned Beef)

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Ikan Bawal Emas Stim Pes Brahims Kuah Sambal Tumis:

  1. Pastikan of Ikan Bawal Emas 1 ekor besar.
  2. Ambil of Bawang merah 1 biji *.
  3. Pastikan of Bawang holland 1/2 biji.
  4. Sediakan 5 ulas of Bwang putih *.
  5. Sediakan of Halia potong hirisan sikit *(tinggalkan sedikit letak atas ikan).
  6. Sediakan of Cili api 2 biji *.
  7. Sediakan 1 keping of asam gelugor.
  8. Ambil of Serai hiris sedikit *.
  9. Sediakan of Sos tiram.
  10. Pastikan of Garam, gula, sedikit perasa.
  11. Sediakan daun of bawang potong pendek2.
  12. Ambil of Guna Pes Kuah sambal tumis Brahims.

Menu ringkas sebegini pun dah cukup membuatkan uami dan anak-anak makan bertambah. Malah resipi Sambal Tumis Ikan Kembung perkongsian saudari Juma Natull ni memang mudah. Lihat juga resipi-resipi untuk Sambal Tumis Baby Kailan. Tumis bahan tumbuk dan serai hingga wangi.

Langkah Penyediaan untuk memasak Ikan Bawal Emas Stim Pes Brahims Kuah Sambal Tumis:

  1. Masukkan ikan bawal dalam loyang dengan periuk kukus yang telah dibersihkan ye.
  2. Yang bertanda * ni semua di blenderkan & satukan pes brahims & asam keping & letakkan sos tiram dalam 2 sudu besar (gaul kasi rata & atas ikan juga).
  3. Letak garam, gula & perasa sedikit.
  4. Letak daun bawang tadi (Tabur atas ikan & sekeliling sedikit).
  5. Taburkan lebihan halia atas ikan.
  6. Bawang holland potong bulat2 & tabur di sekeliling juga dalam beberapa minit jer.
  7. Boleh dihidangkan dengan nasi panas & makan bersama ikan kukus.
  8. Tempoh masak ikan tu dalam 20 minit, agak2 dah lembut ikan tu dan kuah dia pun dah cukup rasa, Boleh tutup apilh👩‍🍳.

Masukkan cili kisar, tumis hingga pecah minyak dan agak garing. Masukkan air asam jawa, air, garam dan serbuk perasa. Masukkan ikan goreng dan bawang besar. Masak hingga kuahnya pekat dan menyaluti ikan. Sambal Tumis Ikan Kembung, menu ala-ala kampung yang tak jemu dimakan.

Baca Juga >  Panduan Langkah demi Langkah Nasi Arab

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos serta mula memasak dengan cara yang tak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *