Langkah Kari Kepala Ikan Salmon tanpa santan 🐟😋

Kari Kepala Ikan Salmon tanpa santan 🐟😋. Perasan tak ada sekeping isi ikan dalam gambar tu, yang tu cm potong dari bahagian kepala ikan. Share your videos with friends, family, and the world Jika selalu ikan salmon hanya dipanggang sahaja, sesekali apa kata di masak kari pula namun tanpa santan. Buat penggemar ikan Salmon, resipi ini wajib dicuba.

Maka inilah Resepi Kari kepala Ikan Salmon Berlemak Tanpa Santan. Resepi Kari Kepala Ikan Tanpa Santan. Semalam saya masak kari ikan bawal tanpa santan dan makan bersama daging serai rosemary.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selalu mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memasak adalah sangat membosankan jika anda selamanya memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Perasan tak ada sekeping isi ikan dalam gambar tu, yang tu cm potong dari bahagian kepala ikan. Share your videos with friends, family, and the world Jika selalu ikan salmon hanya dipanggang sahaja, sesekali apa kata di masak kari pula namun tanpa santan. Buat penggemar ikan Salmon, resipi ini wajib dicuba.

Kari Kepala Ikan Salmon tanpa santan 🐟😋 Cara lain untuk mendapatkan resipi percuma dalam talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan tetap mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Baca Juga >  Langkah Masak asam pedas kepala ikan jenahak

Oleh itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, cukup melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging itu.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Kari Kepala Ikan Salmon tanpa santan 🐟😋:

  1. Ambil 1 of set kepala ikan salmon (+-600gm).
  2. Ambil 1 of kulit kayu manis.
  3. Pastikan 1 of bunga lawang.
  4. Pastikan 2 of biji bawang merah.
  5. Ambil 2 ulas of bawang putih.
  6. Pastikan 1 of sdb cili giling.
  7. Sediakan 4 of sdb serbuk kari daging.
  8. Pastikan 3 of biji buah keras.
  9. Ambil 10 of biji kacang bendi.
  10. Ambil 1 of biji buah tomato.
  11. Sediakan Daun of kari.
  12. Pastikan of Air asam jawa.
  13. Pastikan of Garam.
  14. Sediakan of Gula.
  15. Pastikan of Serbuk MAGGI cukup rasa.
  16. Sediakan of Minyak.
  17. Sediakan of Air.

Begitu menyelerakan. 🙂 Keluarga saya memang suka kari ikan, lebih-lebih lagi kalau disimpan semalaman dan kemudian makan cicah dengan roti. Setiap kali saya masak kari, tidak kira kari ikan atau pun daging, saya akan pastikan rempahnya dimasak agak… Resepi Kari Kepala Salmon Tanpa Santan. Ibu-ibu masak menu apa hari ini? Kali ini kami berkongsikan resepi kari kepala ikan salmon tanpa santan yang simple dan tanpa banyak bahan.

Cara-cara untuk memasak Kari Kepala Ikan Salmon tanpa santan 🐟😋:

  1. Kepala Ikan dibelah dua dan dicuci bersih menggunakan asam garam. Hiris bawang nipis2..
  2. Masukkan sedikit minyak di dalam kuali. Tumis kulit kayu manis, bunga lawang dan bawang hingga kuning keemasan. Masukkan daun kari..
  3. Masukkan cili giling tumis hingga cili betul2 masak. Masukkan serbuk kari dan tambahkan sedikit air ke dalam kuali. Tumis hingga masak dan naik minyak..
  4. Masukkan kepala ikan ke dalam kuali..
  5. Kisar buah keras bersama sedikit air hingga halus. Ia akan kelihatan seperti santan. Tuangkan ke dalam kuali..
  6. Masukkan sedikit air asam jawa, garam, gula dan serbuk perasa. Masukkan kacang bendi dan buah tomato. Tunggu sehingga kacang bendi masak..
  7. Dah siap. Selamat mencuba 🤗.
Baca Juga >  Cara termudah Kerabu Megi

Kari tak semestinya menggunakan santan atau susu cair pun sebenarnya. Korang masih tetap boleh buat kari yang sedap dengan mengikut resipi ini. diracik […] Kari Kepala Ikan Salmon Tanpa Santan Isi ikan salmon sesuai dimasak grill atau bakar, kepalanya sesuai di masak kari atau asam pedas. Share Add Favorite CookThis Print Report Kari kepala ikan tanpa santan menggunakan rempah mak siti Kari ni mak aku kata x guna santan. Tapi kata mak aku nak kurangkan muak sebab ikan salmon kan berlemak.

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos dan mula memasak dengan cara yang tak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *