Cara termudah Daging salai masak lemak cili api

Daging salai masak lemak cili api. Kalau orang nogori tak pandai masak lomak cili api memang nak kono ni…tapi bukanlah kono penampar yo, tapi kono ajar sampai pandai jo.hehehe. Tak berani den nak tampar anak orang.hahaha. Kalau korang nak tahu, daging salai masak lemak cili api, memang terkenal di Negeri Sembilan, boleh dikatakan antara menu traditional Negeri Sembilan yang paling popular.

The first thing you'll take notice of at Salai-Salai is no doubt the smell of smoked meat wafting from the back of the restaurant. At Salai-Salai, they smoke all their specialty meats in a custom-built smokehouse. Tak kira ayam, ikan dan sebagainya memang enak dibuat masak lemak.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selamanya mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memaku adalah sangat membosankan jika anda selalu memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, kamu mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Daging salai masak lemak cili api Salah satu cara mudah untuk mendapatkan resipi secara percuma adalah dengan melihat dalam talian. Anda boleh mendapatkan resipi dalam talian dengan melakukan beberapa perkara. Pertama, kamu boleh mencuba resipi percuma dengan melakukan carian. Pergi ke mesin carian kegemaran atau terdekat anda dan taipkan “resipi percuma”. Anda akan terkejut dengan berapa banyak resipi yang akan muncul.

Kalau orang nogori tak pandai masak lomak cili api memang nak kono ni…tapi bukanlah kono penampar yo, tapi kono ajar sampai pandai jo.hehehe. Tak berani den nak tampar anak orang.hahaha. Kalau korang nak tahu, daging salai masak lemak cili api, memang terkenal di Negeri Sembilan, boleh dikatakan antara menu traditional Negeri Sembilan yang paling popular.

Baca Juga >  Cara termudah Daging Salai Masak Lemak Cili Padi

Sama itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, cukup melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging itu.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Daging salai masak lemak cili api:

  1. Ambil of Daging salai.
  2. Pastikan 1 kotak of kecil santan.
  3. Pastikan 1 of inch kunyit hidup.
  4. Sediakan 2 batang of serai.
  5. Ambil 1 of asam keping.
  6. Ambil 3 of cili padi merah.
  7. Pastikan 3 of cili padi hijau.

Kali ini daging lembu yang disalai/dibakar menu menarik dikenakan. Sedap makan dengan nasi panas, ikan masin, ulam, dan sambal belacan. Selain daging salai masak lemak cili api, kami juga menulis resepi lain yang mendapat perkongsian ramai, sila baca dan cubakan. Jangan lupa like dan share resepi ini ya.

Langkah Penyediaan untuk memasak Daging salai masak lemak cili api:

  1. Blend cili, kunyit dengan sedikit air. Kemudian masak atas api beberapa minit. Masukkan daging dan biarkan mendidih. Masukkan serai dan asam keping.
  2. Masukkan sekotak santan dan sedikit air jika terlalu pekat. Masak seketika. Perasakan dengan garam dan gula. Sedia untuk dihidang bersama nasi panas..

Terima kasih telah berkunjung ke laman web kami. Ayam goreng tue besar-besar tau, memang murah dan berbaloi sangat. Ada free flow air sejuk dan air suam juga. Dah makan berlemak-lemak dari santan masak lemak cili api tadi kan. Masuk bab masakan pula, ini merupakan kali kedua saya memasak lemak cili padi daging salai.

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Baca Juga >  Bagaimana Masak Lemak Cili Padi tumis #RayaHitea #Perak

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *