Langkah Popiah Cabonara Cheese

Popiah Cabonara Cheese.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selalu mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memasak adalah sangat membosankan jika anda selamanya memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, kamu mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Popiah Cabonara Cheese Tips lain untuk mendapatkan resipi percuma pada talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selalu mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sambil itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, pas melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Popiah Cabonara Cheese:

  1. Ambil 2 of biji bawang merah @ 1 biji bawang besar (potong dadu).
  2. Pastikan 1 tin of @ botol Cabonara cendawan.
  3. Pastikan 1 of sudu minyak masak.
  4. Sediakan 1 of ketul isi ayam (potong dadu).
  5. Pastikan 1 of pek Kulit popiah.
  6. Sediakan 1 keping of cheese ceddar.
  7. Sediakan 1 of sudu besar tepung jagung (bancuh dengan air 1 cawan kecik).
  8. Pastikan 2 of biji kentang (potong dadu).

Cara-cara untuk memasak Popiah Cabonara Cheese:

  1. Panaskan minyak dan tumis bawang, isi ayam dan kentang. Tumis sehingga bertukar warna (jangan sampai hangit ye). 😅.
  2. Masukkan sos cabonara, cheese dan bancuhan air tepung jagung. Tunggu sampai air surut dan jadi pekat macam dalam gambar. Dah siap! Sejukkan dlu ye, sebelum isi pada kulit popiah..
  3. Sediakan kulit popiah, dah letak isi cabonara ikut suka hati. Nak rasa isi lebih, boleh letak banyak siket..
  4. Lepas tu gulung je nak lipat pun boleh.. saya lekat hujung kulit popiah tu dengan kuah cabonara je. Boleh la buat aktiviti dengan anak2.. dyorg suka bab lipat kulit ni. Kreatif betul 😆.
  5. Siap dah ! Boleh goreng.. baki tu simpan dalam bekas @ plastik utk frozen. Mudah amat kan.. selamat mencuba!.
Baca Juga >  Bagaimana Daging Hitam Onyang

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos dan mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *