Panduan Langkah demi Langkah Daging kentang masak lemak cili api nismilan

Daging kentang masak lemak cili api nismilan. Daging kentang masak lemak cili api nismilan Azie Ramlee Seremban. Masukkan cili api n kunyit,serai santan dan kentang.masak api perlahan, sentiasa kacau utk elak pecah minyak. Daging kentang masak lemak cili api nismilan ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya kamu.

Tak berani den nak tampar anak orang.hahaha. Kalau korang nak tahu, daging salai masak lemak cili api, memang terkenal di Negeri Sembilan, boleh dikatakan antara menu traditional Negeri Sembilan yang paling popular. Daging salai ini saya dapat dari sahabat saya iaitu owner, Daging Salai Cik Yah.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selamanya mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda selamanya memasak perkara yang sama. Oleh tersebut, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Daging kentang masak lemak cili api nismilan Satu diantara cara mudah untuk mendapatkan resipi secara percuma adalah dengan melihat dalam talian. Anda boleh mendapatkan resipi dalam talian dengan melakukan beberapa perkara. Pertama, anda boleh mencuba resipi percuma dengan melakukan carian. Pergi ke mesin carian kegemaran atau terdekat anda dan taipkan “resipi percuma”. Anda akan terkejut dengan berapa banyak resipi yang akan muncul.

Daging kentang masak lemak cili api nismilan Azie Ramlee Seremban. Masukkan cili api n kunyit,serai santan dan kentang.masak api perlahan, sentiasa kacau utk elak pecah minyak. Daging kentang masak lemak cili api nismilan ~ memang waktu ini sedang banyak dicari oleh teman-teman disekitar kita, salah satunya kamu.

Baca Juga >  Panduan Langkah demi Langkah Cendawan Busut masak lemak cili api #chefzam #merdeka

Sambil itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, pas melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Daging kentang masak lemak cili api nismilan:

  1. Pastikan 500 g of Daging.
  2. Sediakan of Kentang 3 biji.
  3. Sediakan 2 kotak of Santan.
  4. Ambil of Serai 4 batang (diketuk).
  5. Ambil of Cili api dan kunyit diblend.

Saya selalu terfikir macam mana nak hasilkan kuah masak lemak yang sangat sedap. Setiap kali ada majlis, ofis akan order secara online nasi putih berlaukkan daging salai masak lemak. Sepanjang berkahwin laaa, ini kali kedua rasanya Sis masak Daging Salai Masak Lemak Cili Api ni. Tapi yang pertama kali masak dulu, dagingnya Sis potong hiris dan salai sendiri, nak share pun masa tu belum jadi blogger hahahaha, tapi untuk kali kedua ni, masak jadi mudah dan sedap sebab Sis guna Daging Salai Mak Ngah ni.

Cara-cara untuk memasak Daging kentang masak lemak cili api nismilan:

  1. Kecut kan daging smpai empuk. Buang air nya.
  2. Masukkan cili api n kunyit,serai santan dan kentang…masak api perlahan, sentiasa kacau utk elak pecah minyak.
  3. Kentang dah empuk, perasakan dgn garam, siap!.

Antara bahan-bahan penumis untuk daging masak lemak cili api: Bahan Penumis Daging Masak Lemak Cili Api. Biarkan kentang separuh empuk barulah masukkan tomato, batang serai, daun kunyit, garam, gula, cili padi. Masak lomak cili api memang sedap, orang nismilan ni memang makanan ea masak lomak cili api lah. Ado pulak lawan ea Daging salai. Riang hati ea tu tak dapat lah nak kobar an kan.

Baca Juga >  Cara Mudah Ikan kembung bayam masak lemak cili api

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *