Bagaimana Mee Sup Daging (Chinese Style)

Mee Sup Daging (Chinese Style). Entah kenapa sehari dua ni, saya asyik kemaruk nak makan sup jer.. Saya juga tak menyediakan daging cincang goreng kerana. Mee Sup Daging (Chinese Style) Zura Zura.

Masukkan kicap cair, sos tiram, sos ikan dan perasakan dengan garam dan lada sulah Mee sup China diperbuat dengan mee kuning/bihun celur yang dicampur dengan seafood dan sayuran. Makan dengan cili flakes dan sedikit kuah bijan. Teringin nak makan bihun sup sedap yang dimasak cara Chinese style?

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda selamanya memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, kamu mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Entah kenapa sehari dua ni, saya asyik kemaruk nak makan sup jer.. Saya juga tak menyediakan daging cincang goreng kerana. Mee Sup Daging (Chinese Style) Zura Zura.

Mee Sup Daging (Chinese Style) Cara lain untuk mendapatkan resipi percuma di talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selamanya mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sambil itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, cukup melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Cara Mudah Sup Lidah + Kaki Lembu

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Mee Sup Daging (Chinese Style):

  1. Sediakan 1 of bungkus mee kuning (Dibasuh dan dicelur).
  2. Sediakan 500 gram of daging(Direbus sehingga lembut dan dipotong nipis).
  3. Pastikan 2 cm of halia muda(Dicincang halus).
  4. Ambil 2 ulas of bawang putih (Dicincang halus).
  5. Pastikan 1 of cekak daun bawang(Dipotong kasar).
  6. Pastikan 1 of kuntun bunga lawang.
  7. Pastikan 1 of kulit kayu manis.
  8. Pastikan 1 sudu teh of chinese five spice powder.
  9. Pastikan 2 sudu teh of sos ikan (optional).
  10. Pastikan 1 sudu makan of kicap cair.
  11. Pastikan 1 sudu makan of sos tiram.
  12. Sediakan Sedikit of jus lemon.
  13. Sediakan 1 of cekak chinese salad(Dipotong kasar).
  14. Sediakan of Garam dan serbuk lada sulah secukup rasa.
  15. Sediakan 1 sudu makan of minyak.
  16. Ambil of Air/ stok daging secukupnya.

Anda boleh cuba resipi perkongsian dari saudari Ikin Rahman yang paling mudah ni. Bahan-bahan yang digunakan pun simple je. Barulah tumis lagi bahan kisar hingga wangi dan warna bertukar menjadi kekuningan. Resipi Bihun Sup Chinese Style yang sangat sedap dan paling mudah nak buat.

Langkah Penyediaan untuk memasak Mee Sup Daging (Chinese Style):

  1. Panaskan minyak dan masukkan halia, bawang putih dan daun bawang. Masak sehingga terbit bau..
  2. Masukkan daging dan masak sehingga daging keperangan. Masukkan bunga lawang dan kulit kayu manis.
  3. Tuangkan Stok daging ataupun air bersama five spice powder. Reneh sehingga kuahnya pekat sedikit dan daging betul-betul lembut. Masukkan kicap cair, sos tiram, sos ikan dan perasakan dengan garam dan lada sulah Tutup api dan masukkan chinese salad. Taburkan dengan sedikit daun bawang..

Hanya guna beberapa bahan ringkas, menu enak ini boleh disajikan buat keluarga. Kadang-kadang tetamu nak datang bagi short notice, kita pun tak ada idea nak sediakan menu yang menarik. Nak pergi beli dalam kuantiti yang banyak, macam lambat pula nak menunggu. Apa kata cuba buat Mee Kari Chinese Style seperti yang dikongsikan oleh Puan Mar Rahmat. Mee Hailam, sedap dan menjadi kegemaran anak-anak.

Baca Juga >  Cara termudah Sup daging hujan rahmat

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos dan mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *