Langkah Tauhu bergedil + sambal cili pedas

Tauhu bergedil + sambal cili pedas. Tauhu bergedil sambal pedas??macam sedap jerr kann.haa nak try boleh la call atau mesej kami DI talian. #mukbang #tofu #friedtofu Watch my other cooking videos here / Video masakan yang lain boleh ditonton di sini : AYAM MASAK KICAP PEDAS. TAUHU SUMBAT DAGING DAN SOS CILI. Для просмотра онлайн кликните на видео ⤵. Tauhu sumbat tauge timun sambal sos cili Thai homemade Resepi mudah ringkas siap cepat Подробнее.

Seperti tauhu sumbat, tauhunya dimakan begitu sahaja bersama dengan sos cili cuka sebaik disumbat dengan hirisan sayuran segar rangup seperti timun, taugeh dan lobak. Namun untuk tauhu bergedil ini, cara memasaknya adalah dengan mengoreng garing. Sebelum viral tauhu bergedil, saya suka buat tauhu sumbat goreng @ tauhu terbalik @ tauhu bunga ni… Tips – adunan inti tu macam cekodok lembut-lembut, jika kering sangat, sila tambah telur.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selamanya mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda selamanya memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya ialah apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Tauhu bergedil sambal pedas??macam sedap jerr kann.haa nak try boleh la call atau mesej kami DI talian. #mukbang #tofu #friedtofu Watch my other cooking videos here / Video masakan yang lain boleh ditonton di sini : AYAM MASAK KICAP PEDAS. TAUHU SUMBAT DAGING DAN SOS CILI. Для просмотра онлайн кликните на видео ⤵. Tauhu sumbat tauge timun sambal sos cili Thai homemade Resepi mudah ringkas siap cepat Подробнее.

Baca Juga >  Panduan Langkah demi Langkah Sambal tumbuk pedas desik

Tauhu bergedil + sambal cili pedas Cara lain untuk mendapatkan resipi percuma pada talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan tetap mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sama itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, pas melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Tauhu bergedil + sambal cili pedas:

  1. Sediakan of Tauhu kering satu packet.
  2. Pastikan of daging kisar.
  3. Ambil daun of bawang.
  4. Sediakan of kentang 3 atau 4 biji.
  5. Pastikan of lada hitam.
  6. Ambil of cili padi hijau 10 biji.
  7. Ambil of kicap manis.
  8. Ambil 5-6 ulas of bawang putih.

Kegunaan telur tu untuk melekatkan semua bahan-bahan inti dalam kulit tauhu. "Teringin nak makan tauhu begedil yang viral tu. Orang cakap sedap, tapi aku sampai hari ni tak pernah rasa. Tak nampak pulak orang yang jual benda tu dekat area ni.". Akhir-akhir ni memang popular betul tauhu begedil.

Cara-cara untuk memasak Tauhu bergedil + sambal cili pedas:

  1. Rebuskan dulu kentang.
  2. Lepas dah rebuskan lenyekkan kentang sampai hancur n campurkan daging kisar(goreng dulu), daun bawang gaulkan kesemuanya.
  3. Masukkan inti tu dalam tauhu kering tu buatkan lubang bahagian tengah tauhu untuk masukkan inti.
  4. Untuk kuah cili pedas tu tumbukkan bersama bawang putih.
  5. Masukkan kan kicap.
  6. Dah siap.

Kalau dulu orang selalu buat tauhu sumbat, tapi yang ni lain sikit. Masukkan semua bahan kecuali air tepung. Teringin nak mencuba resepi tauhu begedil yang lengkap isinya dengan lauk kegemaran lepas tu cicah pula dengan sambal kicap. Tips untuk buat sambal kicap sedap,pastikan goreng dulu cili dan bawang sehingga nampak layu. Bukanlah goreng dengan minyak yang banyak tapi sedikit sahaja.

Baca Juga >  Cara termudah Sambal Bunga Kantan Berapi Versi Sihat

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos serta mula memasak dengan cara yang tak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *