Cara Mudah Sosej masak merah simple

Sosej masak merah simple. Masukkan sos cili, sos tomato dan sos tiram. Jom belajar cara membuat, cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan sedap di sini. Jangan lupa perasa, garam, ajinomoto sedikit dan perencah maggie paling win.

Resepi: Sosej Masak Sambal Hari ni mama nak kongsi resepi yg mudah dan simple.sesuai la dgn title mama. haha. mama tak akan bagi resepi yg complicated ok. sebab matlamat mama kongsi ni nak mengajak biar semua suka memasak. if nak masak pro tu mama bukanlah sifu yg sesuai. hehe. Resepi Ayam Masak Merah Yang Simple, Sedap Gila Dan Mudah. Ni lah resepi yang Dya rasa paling cincai tapi sedap.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memasak adalah sangat membosankan jika anda tetap memasak perkara yang sama. Oleh tersebut, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Sosej masak merah simple Satu diantara cara mudah untuk mendapatkan resipi secara percuma adalah dengan melihat dalam talian. Anda boleh mendapatkan resipi dalam talian dengan melakukan beberapa perkara. Pertama, anda boleh mencuba resipi percuma dengan melaksanakan carian. Pergi ke mesin carian kegemaran atau terdekat anda dan taipkan “resipi percuma”. Anda akan terkejut dengan berapa banyak resipi yang akan muncul.

Masukkan sos cili, sos tomato dan sos tiram. Jom belajar cara membuat, cara memasak dan download pelbagai resepi yang mudah, simple, ringkas dan sedap di sini. Jangan lupa perasa, garam, ajinomoto sedikit dan perencah maggie paling win.

Baca Juga >  Bagaimana Dalca

Oleh itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, sedang melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Sosej masak merah simple:

  1. Ambil 10 batang of Sosej.
  2. Pastikan of Bawang merah 1 biji.
  3. Pastikan 20 gram of Halia.
  4. Sediakan 4 sudu makan of Sos cili.
  5. Ambil 2 sudu makan of Sos tiram.
  6. Pastikan sudu teh of Garam setengah.
  7. Ambil 1 sudu teh of Gula.
  8. Sediakan sudu teh of Perasa setengah.
  9. Sediakan 5 sudu makan of Minyak masak.
  10. Sediakan 5 ml of Air.

Bahan yang Dya guna pun ambik apa ada je kat rumah ni. Kalaulah kat kampung sekarang, takyah susah-susah nak cari bahan masak. Sebab keliling rumah ada pokok serai, daun limau, macam-macam lagi. Panaskan minyak secukupnya untuk mengoreng sosej separuh masak.

Langkah Penyediaan untuk memasak Sosej masak merah simple:

  1. First potong sosej.
  2. Goreng sosej sehingga garing guna minyak yang panas.
  3. Bawang hiris hiris halus dan halia sekali d hiris halus dan tumis d atas api yang perlahan sehingga naik bau.
  4. Masukan sos tiram dan sos cili bila bawang dah naik bau.
  5. Masukan sosej dan gaul dan masukan perasa dan siap.
  6. Tada dah siap senang kan heheeh x perlu pening" dha nak masak ape hehehe blh la korang cuba resepi ini senang dan mudah 🥰.

Keluarkan sedikit minyak gorengan sosej tadi, masukkan bawang merah dan bawang putih masak hingga agak garing bukan HANGIT. masukkan cili kisar, masak sampai naik bau pastu masukkan kiub ayam, daun bay, pati asam, belacan, sos tiram, gula merah dan garam dan sedikit air. Selepas itu masukkan bawang besar yang telah dihiris sedikit tebal, bawang putih, cili merah dan serai, masak sehingga sosej tu kembang. Masukkan sos cili, sos tomato dan sos tiram. Kacau hingga pekat dan matikan api. Resepi ikan masak asam ini juga merupakan antara resepi lauk simple yang wajib anda cuba.

Baca Juga >  Cara Mudah Sambal Tumis Terung & Petai

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *