Bagaimana Mi Rebus Terengganu Simple

Mi Rebus Terengganu Simple. Yang tinggal tomato je dalam fridge.kita hentam je lah sebab terliur punye pasal. Mi rebus ni mudah aja bahan dan cara buatnya. Mi rebus terengganu lah yang paling kena dengan selera saya.

Mi rebus Terengganu ni simple aje nak masak.selalunya jadi santapan malam. Tapi tak jadi masalah kalau nak makan waktu siang pun. Apatah lagi kalau minda tengah buntu nak masak apa untuk santapan keluarga.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selalu mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memaku adalah sangat membosankan jika anda selalu memasak perkara yang sama. Oleh tersebut, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Yang tinggal tomato je dalam fridge.kita hentam je lah sebab terliur punye pasal. Mi rebus ni mudah aja bahan dan cara buatnya. Mi rebus terengganu lah yang paling kena dengan selera saya.

Mi Rebus Terengganu Simple Cara lain untuk mendapatkan resipi percuma di talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selalu mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Oleh itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, pas melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Bagaimana Akok Kedut

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Mi Rebus Terengganu Simple:

  1. Sediakan 1 of bungkus mi kuning.
  2. Ambil 3-5 ulas of bawang putih (diketuk).
  3. Sediakan 1/2 of sudu kecil lada hitam (ditumbuk kasar).
  4. Sediakan 2 of biji cili padi (diketuk).
  5. Pastikan 1/2 of sudu kecil serbuk lada putih.
  6. Sediakan 1 liter of air.
  7. Sediakan 1 of mangkuk ayam (dipotong kecil).
  8. Ambil 5-7 keping of crabsticks (dipotong kecil).
  9. Ambil 1 of biji tomato.
  10. Pastikan 3 of biji telur.
  11. Ambil 1 of ikat sawi (saya tak letak).
  12. Ambil 1/2 batang of lobak merah (saya tak letak).
  13. Ambil 1 of sudu kecil garam.
  14. Sediakan of Secubit gula.

Sangat sesuai untuk kanak-kanak sebab tak begitu pedas. Kalau ada sikit pedas tu datangnya drp lada hitam aje. Musim hujan ni sedap juga menghirup yang panas-panas. Selain buat sup dapat mi berkuah juga enak.

Cara-cara untuk memasak Mi Rebus Terengganu Simple:

  1. Rebus mi sehingga agak lembut dan toskan. Ketepikan dahulu..
  2. Tumis bawang putih, cili pada dan lada hitam dan periuk yang lain. Kemudian masukkan ayam dan tunggu sehingga separuh masak, boleh lah masukkan air..
  3. Apabila air dah menggelegak, masukkan serbuk lada putih. Kecilkan sedikit api dan masukkan telur satu persatu..
  4. Setelah telur masak, masukkan sayur-sayuran dan crabsticks. Akhir sekali, perasakan dengan garam dan gula..

Boleh buat mi rebus cara yang simple ini. Sebaliknya, anada akan menerima semangkuk mi rebus yang saling tidak tumpah seperti mi sup di pantai barat. Penggemar mee rebus terengganu sila mendekat kerana kami ada resepi mee rebus terengganu lazat. Jika teringin makan mee rebus terengganu harus datang kedai makan dan beli mee rebus beratur dan harga yang boleh tahan. Atau kena datang terengganu dulu baru boleh makan mee rebus original?

Baca Juga >  Panduan Langkah demi Langkah Sambal Ketuk

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos serta mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *