Acar Nasi Tomato. Last sekali, sediakan pula acar timun untuk menyedapkan lagi hidangan nasi tomato ni. Makan pun krup krap krup krap, lagi layan. Tapi kalau nak buat dalam kuantiti yang sedikit, anda hanya perlu kurangkan bahan-bahan sahaja.

Hi Semua, seperti yang dijanjikan….kali ni Che Nom akan kongsikan resepi Nasi Tomato dan Acar Timun, atau sesetengah orang panggil Jelatah. Sebelum ni Che Nom dah share resepi Ayam Masak Merah ala lauk Pengantin yg sesuai sangat sesuai jika dipadankan dengan Nasi Tomato dan Acar Timun ni. Hidangan yang sangat membuka selera, memang macam lauk kenduri.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selalu mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda tetap memasak perkara yang sama. Oleh tersebut, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Last sekali, sediakan pula acar timun untuk menyedapkan lagi hidangan nasi tomato ni. Makan pun krup krap krup krap, lagi layan. Tapi kalau nak buat dalam kuantiti yang sedikit, anda hanya perlu kurangkan bahan-bahan sahaja.

Acar Nasi Tomato Cara lain untuk mendapatkan resipi percuma pada talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selalu mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sambil itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, cukup melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Langkah Nasi Goreng Telur Versi InaZ

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Acar Nasi Tomato:

  1. Pastikan 50 gm of lobak merah.
  2. Sediakan 60 gm of timun jepun.
  3. Pastikan 20 gm of cili merah.
  4. Pastikan 1/2 of biji bawang besar.
  5. Sediakan 2 of sudu cuka.
  6. Pastikan 1 of sk garam.
  7. Pastikan 2 of sudu gula.

Nasi Tomato, Ayam Masak Merah dan Acar Timun Nenas Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu semua. Hari ni aku nak update menu special sikit. Mana pernah aku masak nasi bagai macam ni. Mimpi apa sampai aku boleh masak nasi tomato ni.

Cara-cara untuk memasak Acar Nasi Tomato:

  1. Hiris semua bahan. Satukan didalam mangkuk..
  2. Campurkan cuka, gula dan garam.
  3. Gaul sebati. Siap.

Pasangan nasi tomato yang paling ideal setakat ini adalah ayam masak merah dan juga acar timun (sesetengah tempat panggil jelatah). Untuk memudahkan anda, saya sertakan sekali resepi ringkas untuk ayam masak merah dan juga acar timun. Untuk Nasi Tomato hari ini, saya gandingkan dengan Beriani Daging Kambing, Ayam Masak Merah dan Acar Timun. Klik di link untuk melihat resepinya. Tak perlu nak search, lain kali senang nak buat rujukan.

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *