Panduan Langkah demi Langkah Nasi Minyak Noxxa

Nasi Minyak Noxxa. Assalamualaikum dan salam sejahtera Video Kali ini saya share cara saya masak nasi minyak dengan menggunakan olive oil. Nasi minyak ni resipi mudah sahaja da. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators.

Bercakap dengan suami anda, kami memasak nasi goreng untuk noxxa ni. Resepi nasi goreng periuk noxxa ini sangat mudah dan simple. Saya tidak ingin promosi periuk noxxa.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda selalu memasak perkara yang sama. Oleh tersebut, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya ialah apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Nasi Minyak Noxxa Satu diantara cara mudah untuk mendapatkan resipi dengan percuma adalah dengan melihat dalam talian. Anda boleh mendapatkan resipi dalam talian dengan melakukan beberapa perkara. Pertama, anda boleh mencuba resipi percuma dengan melaksanakan carian. Pergi ke mesin carian kegemaran atau terdekat anda dan taipkan “resipi percuma”. Anda akan terkejut dengan berapa banyak resipi yang akan muncul.

Assalamualaikum dan salam sejahtera Video Kali ini saya share cara saya masak nasi minyak dengan menggunakan olive oil. Nasi minyak ni resipi mudah sahaja da. About Press Copyright Contact us Creators Advertise Developers Terms Privacy Policy & Safety How YouTube works Test new features Press Copyright Contact us Creators.

Sambil itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, sedang melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Langkah Nasi Minyak Pkp

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Nasi Minyak Noxxa:

  1. Ambil 4 cawan of beras.
  2. Pastikan 5 cawan of air.
  3. Pastikan 1/2 cawan of susu cair.
  4. Sediakan 2 of kiub pati ayam.
  5. Ambil 1/2 of sudu kecil garam.
  6. Sediakan Sedikit of pewarna kuning telur.
  7. Sediakan of Bahan Tumis.
  8. Ambil 2 of sudu besar minyak sapi.
  9. Pastikan 5 of sudu besar minyak jagung.
  10. Sediakan 2 of biji bawang besar (mayang halus).
  11. Pastikan 5 ulas of bawang putih (dimayang halus).
  12. Ambil 1 of inci halis (hiris nipis).
  13. Pastikan 1 helai of daun pandan.
  14. Ambil of Bahan Rempah Tumis.
  15. Ambil 1 batang of kayu manis.
  16. Ambil 5 of biji bunga lawang.
  17. Ambil 4 of biji buah pelaga.
  18. Ambil 4 of biji cengkih.

Namun, nasi goreng yang dibuat dengan mudah ini mempunyai aroma yang membuat air liur menitis terus-menerus. Periuk noxxa ini sangat memudahkan para ibu bekerja dalam memasak kerana sangat menjimatkan masa. Kemarin rajin nau masak nasi daging. alaa mudah jer sebenarnya nak buat. macam mama jenis nak kena ada mood + rasa nak makan baru buat. hehehe. Setting periuk Noxxa pada Stir Fry (SF) dan tuangkan minyak.

Langkah Penyediaan untuk memasak Nasi Minyak Noxxa:

  1. Cuci beras dan rendam 30 minit. Kemudian toskan..
  2. Setkan mode stir fry dan panaskan minyak..
  3. Masukkan bahan rempah tumis dan kemudian bahan tumis. Masak sehingga naik bau..
  4. Masukkan air, susu, garam, kiub pati ayam dan daun pandan yang disimpul. Gaul sekejap..
  5. Masukkan bahan dan off stir fry. Tutup periuk dan set mode low pressure 8 minit..
  6. Bila dah habis masa, bebaskan wap dulu. Kemudian buka periuk dan buat beberapa lubang dengan chopstick dan masukkan pewarna. Kalau ada kismis boleh tabur sekali. Saya tak gunakan kismis..
  7. Tutup semula dan set mode keep warm dalam 5 minit..
  8. Bila dah siap, gaul rata nasi tu sebelum dihidang. Boleh letak hiasan bawang goreng dan daun bawang. Saya tak letak pun..
Baca Juga >  Langkah Nasi minyak

Setelah panas, masukkan kayu manis, bunga lawang dan buah pelaga. Kemudian masukkan halia, bawang putih dan bawang merah. Saya lebih suka menyediakan Pajeri Nenas di SINI untuk digandingkan dengan nasi minyak. Tapi sebab tak ada nenas, saya buatlah Acar Mentah Timun. Sebenarnya dah agak lama saya tak memasak nasi nasi seperti ini.

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *