Cara termudah Nasi hujan panas simple

Nasi hujan panas simple. Sesekali tekak ni teringin nak makan yang special sikit. Tambah-tambah lagi masa musim perayaan kan… Apa kata kita cuba resepi nasi hujan panas yang colourful ni. Memang cantik kejadiannya dan berselera tengok.

In this video i love to share the prepration of Nasi hujan panas for our Christmas celebration. It is also suitable for other party like new year. Nasi minyak hujan panas sedap dimakan dengan ayam masak merah.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda selamanya memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, kamu mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Sesekali tekak ni teringin nak makan yang special sikit. Tambah-tambah lagi masa musim perayaan kan… Apa kata kita cuba resepi nasi hujan panas yang colourful ni. Memang cantik kejadiannya dan berselera tengok.

Nasi hujan panas simple Cara lain untuk mendapatkan resipi percuma di talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan tetap mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sama itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, sedang melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Bagaimana Nasi Hujan Panas simple

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Nasi hujan panas simple:

  1. Ambil 1 1/2 of pot beras siam cap mangga.
  2. Pastikan 2 of sudu besar minyak sapi.
  3. Sediakan 1 of sudu kecil minyak masak.
  4. Pastikan 4 of sekawan.
  5. Ambil 2 of sdb bawang merah + putih kisar.
  6. Pastikan 1/4 cawan of susu cair.
  7. Ambil 5 of titis pewarna merah, kuning dan hijau.

Namun, pernah tak dengar ada yang kata nasi minyak yang sedap adalah nasi minyak yang boleh dimakan begitu sahaja. Maknanya nasi minyak itu sendiri sudah cukup lengkap rasanya. Kali ini, RASA kongsikan resipi daripada Hidayati Hana yang memberikan resipi nasi minyak hujan panas dengan […] Resepi yang Ayue nak cuba tu adalah resepi Nasi Hujan Panas paling sedap dan simple saja cara nak buat nya dan resepi Rendang Ayam. Tapi dalam entry ni Ayue tulis tentang nasi dulu ya?

Langkah Penyediaan untuk memasak Nasi hujan panas simple:

  1. Beras disukat, dibersihkan dan toskan airnye..Sy gune pot beras.. 1 pot beras sy bersamaan 160ml..
  2. Panaskan minyk sapi, minyak masak dan 4 sekawan sehingga naik bau..
  3. Selepas naik bau tutup api sekejap..
  4. Masukkan beras dan susu cair. Kacau sekata tapi tanpa buka api ye. Setelah sekata baru bukak api..
  5. Kacau2 sampai air sedikit kering. Masukkan beras tadi ke dalam rice cooker dan kacau gune sudu biar sebati semuanye.. Masukkan air ikut sukatan beras macam biase untuk bagi beras masak sepenuhnye..
  6. Biarkan nasi masak sepenuhnye. Titiskan pewarna merah, hijau dan kuning ke atas nasi dan kacau sebati semunye. Siapp.

Entry lain Ayue share resepi rendang pula. Keluarga mertua Ayue memang suka sangat makan nasi yang berwarna. Maksud Ayue nasi selain dari nasi putih. How to make Nasi Hujan Panas. How to make Nasi Hujan Panas.

Baca Juga >  Panduan Langkah demi Langkah Nasi Minyak

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos dan mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *