Panduan Langkah demi Langkah Cendawan Tumis Kunyit Baby Boo🍄

Cendawan Tumis Kunyit Baby Boo🍄.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selalu mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memaku adalah sangat membosankan jika anda tetap memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Cendawan Tumis Kunyit Baby Boo🍄 Tips lain untuk mendapatkan resipi percuma dalam talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan tetap mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sambil itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, pas melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Cendawan Tumis Kunyit Baby Boo🍄:

  1. Sediakan of Semangkuk kecil cendawan tiram.
  2. Sediakan 1/2 of bawang besar (dihiris nipis, nak hiris kasar pun boleh).
  3. Sediakan 2 of tangkai daun sup (batangnya dipotong).
  4. Ambil 10 of ekor udang saiz sederhana (nak guna sotong pun boleh).
  5. Pastikan of Serbuk kunyit secukupnya.
  6. Pastikan of Bahan Perasa.
  7. Sediakan of Garam secukupnya.

Langkah Penyediaan untuk memasak Cendawan Tumis Kunyit Baby Boo🍄:

  1. Cuci cendawan hingga bersih dan toskan. Kalau ada cendawan yang saiz besar tu koyakkan bagi kecik sikit ya. Lepastu gaul dengan serbuk kunyit dan sedikit garam. Ketepikan..
  2. Panaskan minyak kemudian tumiskan bawang hingga layu dan naik bau. Apabila bawang sudah layu, bubuh udang dan gaul sebati..
  3. Then masukkan daun sup yang telah dipotong. Gaul sebati..
  4. Bila nampak udang dah hampir masak, masukkan cendawan yang kita dah gaulkan dengan serbuk kunyit dan garam tadi..
  5. Gaul sampai cendawan layu. Tak payah letak air ye sebab nanti air cendawan akan keluar dengan sendirinya. Boleh tutup api dan hidangkan. Nampak simple je tapi sodap👍.
Baca Juga >  Langkah Nasi Goreng Kerabu Sihat

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos dan mula memasak dengan cara yang tak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *