Cara termudah Nasi minyak versi Aida

Nasi minyak versi Aida. Nasi minyak versi Aida Aida MN Shah Alam. Sekarang kita masuk sedikit bab masakan. Serius nasi minyak hari ini sangat sangat sedap dan serasi dengan gandingan Ayam Masak Merah, Acar Timun dan Papadom.

Kalau mahu daging masak hitam pula untuk digandingkan dengan resepi nasi minyak ini, kami ada dua versi yang sangat sedap. Sesuai sangat la untuk masak makan dengan keluarga atau jamu ramai orang. Dah bosan nak hidangkan ketupat dan rendang, apa kata kita cuba resepi nasi minyak simple yang dikongsikan oleh Puan Mizah Ngatiman ni.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memasak adalah sangat membosankan jika anda selalu memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya ialah apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Nasi minyak versi Aida Aida MN Shah Alam. Sekarang kita masuk sedikit bab masakan. Serius nasi minyak hari ini sangat sangat sedap dan serasi dengan gandingan Ayam Masak Merah, Acar Timun dan Papadom.

Nasi minyak versi Aida Tips lain untuk mendapatkan resipi percuma pada talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selamanya mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Oleh itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, sedang melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Cara termudah Nasi hujan panas simple

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Nasi minyak versi Aida:

  1. Ambil 2 of pot beras.
  2. Sediakan 2 ulas of bawang merah*.
  3. Pastikan 2 batang of kecil kulit kayu manis*.
  4. Sediakan 2 of kuntum bunga lawang*.
  5. Sediakan 5 of biji buah pelaga*.
  6. Ambil 1 of inci halia*.
  7. Ambil 3 of sudu besar santan kara.
  8. Pastikan 4 of pot air.
  9. Sediakan 1 of sudu besar sos tomato.
  10. Sediakan of Garam secukup rasa.

Yang baru first time nak cuba buat nasi minyak tu, insha Allah menjadi kalau cuba resepi ni. Proses memasak nasi minyak semasa kenduri di kampung. Wah, tengoklah gamabr di bawah, jadi tak sabar untuk mencubanya. Nasi minyak merupakan hidangan yang cukup istimewa kepada rakyat Malaysia.

Langkah Penyediaan untuk memasak Nasi minyak versi Aida:

  1. Tumiskan bahan-bahan *.
  2. Masuk kan semua bahan tumisan, santan, sos tomato, garam dan air ke dalam periuk berisi beras yang telah dibasuh. Nasi minyak sedia untuk dimasak..
  3. Siap dan sedia untuk dimakan bersama kari ayam.

Hal ini demikian kerana nasi minyak merupakan simbol rasmi keraian dan kegembiraan. Oleh sebab itu anda sering melihat nasi minyak dihidang ketika kenduri-kendara. Nasi minyak ialah nasi berperisa yang dimasak dengan rempah-rempah dan sedikit minyak sapi. Pastikan air rebusan ada rasa yang secukupnya. Nasi Arab ni tak banyak lauk, jadi nasi kena cukup rasa lemak masinnya.

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *