Bagaimana Sup Daging

Sup Daging. Saya perlukan input dari orang lain. Sup Daging (Beef Soup in Malay) is an aromatic broth eaten with either noodles, rice or flat bread. It uses the same spice mix for Sup Tulang.

Kalau begitu dia bisa makan sosis, nasi, dan sup dagingnya. Dah siap mereneh baru sesuaikan rasa tambah apa perlu buat kali kedua. Siap untuk dihidangkan dah sup daging anda.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selamanya mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda selalu memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya ialah apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Saya perlukan input dari orang lain. Sup Daging (Beef Soup in Malay) is an aromatic broth eaten with either noodles, rice or flat bread. It uses the same spice mix for Sup Tulang.

Sup Daging Tips lain untuk mendapatkan resipi percuma di talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selalu mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sama itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, cukup melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging itu.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Sup Daging:

  1. Pastikan 600 gm of Daging.
  2. Pastikan 2 of biji Bawang Besar * blend bersama Halia.
  3. Pastikan 2 inchi of Halia *blend.
  4. Pastikan 2 of biji Ubi Kentang.
  5. Pastikan 2 batang of Lobak.
  6. Pastikan 3 batang of celery.
  7. Ambil 2 of sudu besar lada hitam.
  8. Pastikan 3 of biji buah pelaga.
  9. Sediakan 2 batang of kulit kayu manis.
  10. Ambil Sedikit of minyak masak.
Baca Juga >  Cara termudah Sup daging hujan rahmat

Nak makan baru masukkan hirisan cili,daun bawang,daun sup. Sesiapa yang dah lama rasa mengidam nak makan resepi sup daging ala Thai. Anda tak perlu pening-pening dah sebab kali ni kami akan kongsikan resepinya. Kalau anda nak tahu, tahap sedap resepi kali ni sama level dengan kedai Thai yang biasa anda makan.

Langkah Penyediaan untuk memasak Sup Daging:

  1. Panas kan minyak masak, tumiskan bahan-bahan bawang dan halia yang diblend kan tadi. Masuk kan buah pelaga, lada hitam dan kulit kayu manis.
  2. Bila bahan tumis sudah naik bau wangi, masukkkan daging. Kemudian masukkan 1.5litre air. Biar kan masuk selama 40min. Bergantung kepada jenis daging. Kalau guna periuk pressure cook, masuk dalam 20min. Tambah kan garam..
  3. Kemudian masukkan kentang, carrot dan celery dan biarkan atas api sedehana besar sehingga sayur lembut..
  4. Boleh dihidangkan dengan nasi panas. Semasa hidangkan, taburkan daun bawang dan bawang goreng..

Sup antara menu paling digemari, selain mudah disediakan sup juga lebih segar bila dinikmati. Sesuai dipadankan dengan nasi mahu pun roti atau pelbagai jenis mi. Kepada anda yang menggemari sup, kali ini RASA bawakan lapan jenis sup berasaskan tulang dan daging dari sup tulang rawan, ekor, gear box, rusuk, keting dan beberapa lagi. JIKA korang penggemar sup, memang wajib cuba sup daging ala Siam ini. Dengan aroma yang wangi, menu sup ini boleh membuka selera sesiapa sahaja.

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *