Cara termudah Pucuk paku Tumis Santan

Pucuk paku Tumis Santan. Jom masak masakan kampung ala Putera 😋#Resepi_D'Rumah#ResepiPutera Masak pucuk paku tumis belacan, resipi yang sangat simple dan sangat sedap. Masukkan daun pucuk paku tadi dan perasakan dengan. Lihat juga resep Sayur pakis (pucuk paku) mix kerang enak lainnya.

Tetapi tidak mengapa untuk mencuba sesuatu kelainan kan. Bila menyiang pucuk paku, kita sebaiknya gunakan tangan, jadi kita tahu yang mana batang muda dan yang mana tua. Sayur ini sangat sesuai dijadikan sebagai hidangan disamping mengandungi banyak khasiat sajian dengan berbagai cara.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin selalu mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah memaku adalah sangat membosankan jika anda tetap memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, kamu mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Pucuk paku Tumis Santan Satu diantara cara mudah untuk mendapatkan resipi secara percuma adalah dengan melihat dalam talian. Anda boleh mendapatkan resipi dalam talian dengan melakukan beberapa perkara. Pertama, kamu boleh mencuba resipi percuma dengan melakukan carian. Pergi ke mesin carian kegemaran atau terdekat anda dan taipkan “resipi percuma”. Anda akan terkejut dengan berapa banyak resipi yang akan muncul.

Jom masak masakan kampung ala Putera 😋#Resepi_D'Rumah#ResepiPutera Masak pucuk paku tumis belacan, resipi yang sangat simple dan sangat sedap. Masukkan daun pucuk paku tadi dan perasakan dengan. Lihat juga resep Sayur pakis (pucuk paku) mix kerang enak lainnya.

Sama itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, pas melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Baca Juga >  Cara termudah Bergedil Ayam

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Pucuk paku Tumis Santan:

  1. Sediakan of Pucuk paku rm2.
  2. Pastikan 1 of sb bawang merah/putih (yang dikisar).
  3. Ambil of Sejemput ikan bilis.
  4. Ambil 1 of biji cili merah.
  5. Ambil 9 of biji cili api.
  6. Pastikan 3 of sb santan.
  7. Pastikan 1/8 of sk serbuk kunyit(sikit shj utk warna).
  8. Ambil of Air secukupnya.
  9. Pastikan of Garam dan perasa.

Masak kuah sehingga hampir mendidih dan masukkan semua kerang , garam secukup rasa , asam keping. Kacau kuah supaya tak pecah minyak dan bila dah kerang dah masak boleh la di masukkan semua pucuk paku dan dikacau rata. Sayur Pakis Tumis Santan sayur pakis / sayur paku • cabe merah • bawang merah kecil • bawang putih • kunyit • kemiri • asam sunt/½ buah tomat • daun salam Mey's Kitchen. Ada lauk masak lemak udang dengan pucuk paku.

Langkah Penyediaan untuk memasak Pucuk paku Tumis Santan:

  1. Pucuk paku di basuh bersih. Petik panjang dua ruas jari. Ambil pucuk yang muda sahaja. Yang tua liat bila dimasak😊. Rendam sebentar, dan toskan..
  2. Bahan bahan dibawah ditumis hingga naik bau..
  3. Letak santan, kunyit dan air. Masak hingga mendidih dan pecah minyak. Masukkan pucuk paku. Dan gaul hingga masak. Perasakan dengan garam..
  4. Pucuk paku tumis santan is done! Selamat mencuba😊.
  5. Tips: kadang kadang ada orang tak tahan makan pucuk paku sebab berangin, macam saya🥴. Saya letak dua tiga hiris halia (masukkan semasa menumis bawang yer).

Dan hari ini lagi sekali makan menu yang sama. Suami suka kita masak je lah ye. Lihat juga resep Tumis pakis paku enak lainnya. Makan tengah hari lauk ayam masak kari, pucuk paku tumis belacan, dan sambal belacan. jumpa lagi di video akan datang. support kami dengan like & subscribe.. So, memang jarang sangatlah Kak Bell pilih masak lemak pucuk paku ni kalau di kedai sebab asyik jumpa yang tak sedap.

Baca Juga >  Langkah Telur Padi Masam Pedas

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk mendapatkan begitu banyak tanpa sebarang kos dan mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *