Bagaimana Nasi minyak mudah

Nasi minyak mudah. Mudah & Sedap Walaupun Guna Bahan Biasa. Fuh, tak sangka guna bahan biasa pun boleh buat nasi minyak kan? Disebabkan faktor pencahayaan, nasi minyak ni mungkin nampak cerah sangat macam nasi putih.

Hari Jumaat hari tu teman ada buatkan Nasi Minyak untuk kami berbuka puasa. dan hari ni hubby request lagi nak makan nasik minyak lagi. so. teman pun repeat buat nasi minyak ni. kalau dah hari tu guna resepi Blogger Ita, maka kali ni. Tapi macam mana pun saya tetap akan berkongsi dengan anda resepi nasi minyak simple yang sedap ni. Mana la tahu kalau ada kaum keluarga yang terdekat nak buat majlis perkahwinan ataupun apa-apa majlis sekalipun, bolehlah anda masak nasi minyak untuk mereka.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda tetap memasak perkara yang sama. Oleh tersebut, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Nasi minyak mudah Salah satu cara mudah untuk mendapatkan resipi dengan percuma adalah dengan melihat dalam talian. Anda boleh mendapatkan resipi dalam talian dengan melakukan beberapa perkara. Pertama, kamu boleh mencuba resipi percuma dengan melakukan carian. Pergi ke mesin carian kegemaran atau terdekat anda dan taipkan “resipi percuma”. Anda akan terkejut dengan berapa banyak resipi yang akan muncul.

Mudah & Sedap Walaupun Guna Bahan Biasa. Fuh, tak sangka guna bahan biasa pun boleh buat nasi minyak kan? Disebabkan faktor pencahayaan, nasi minyak ni mungkin nampak cerah sangat macam nasi putih.

Baca Juga >  Langkah Nasi Minyak Pkp

Sama itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, sedang melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan hasil resipi baru yang mengandungi daging itu.

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Nasi minyak mudah:

  1. Sediakan 2 cawan of Beras basmathi (rendam 10 min).
  2. Pastikan of Minyak sapi/Ghee.
  3. Sediakan 3 of sekawan.
  4. Ambil of Bawang putih.
  5. Ambil of Bawang merah.
  6. Pastikan of Halia.
  7. Ambil 1/2 cawan of Susu cair.
  8. Pastikan of Air 2 cawan setengah.

Tak perlulah lagi upah orang ataupun gunakan perkhidmatan katering. Hana, makan nasi minyak pun mudah kaann.sekejap jek nak ngabis. Ai makan nasi minyak sultana youuuuuu.hahahhaha, tp minggu lepas punyer laaa.hik hik. Daku lebih suka masak nasi minyak simple dan sedap cara mudah dan pantas untuk kurangkan masa di dapur.

Langkah Penyediaan untuk memasak Nasi minyak mudah:

  1. Tumis bawang merah bawang putih, halia dan 3 sekawan bagi bau dulu.
  2. Pindahkan di rice cooker bahan tumisan, masukkan beras dan air, masukkan kismis dan gajus gaul dan biarkan sampai masak. Dah siap.

Daku juga suka masak guna nasi minyak resepi simple tanpa minyak sapi. Dulu semasa belum pandai buat resipi nasi minyak simple dan mudah versi sendiri ni, daku ada juga cuba ikut resepi nasi minyak simple Azie Kitchen. Nasi Minyak yang disediakan Juita ini dihidangkan dengan Ayam Masak Sambal di SINI dan Acar Mentah Timun di SINI. Saya lebih suka menyediakan Pajeri Nenas di SINI untuk digandingkan dengan nasi minyak. Tapi sebab tak ada nenas, saya buatlah Acar Mentah Timun.

Baca Juga >  Cara termudah Nasi Hujan Panas Ceria Raya

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *