Cara termudah Resepi Sup Daging Sedap

Resepi Sup Daging Sedap. Hari ini saya mahu kongsikan Sup Daging yang disedikan Nana. Sup seperti ini sedap juga menggunakan ayam tapi kalau ayam, tak perlulah dimasak dalam pressure cooker. Hahaha ini pesanan untuk anak anak yang baru belajar memasak lah.

Kalau anda nak tahu, tahap sedap resepi kali ni sama level dengan kedai Thai yang biasa anda makan. Sup daging sedap dimakan pada waktu makan tengah hari. Apa kata kali ni kita cuba buat sup ala Siam.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda selamanya memasak perkara yang sama. Oleh itu, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya yakni apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Hari ini saya mahu kongsikan Sup Daging yang disedikan Nana. Sup seperti ini sedap juga menggunakan ayam tapi kalau ayam, tak perlulah dimasak dalam pressure cooker. Hahaha ini pesanan untuk anak anak yang baru belajar memasak lah.

Resepi Sup Daging Sedap Tips lain untuk mendapatkan resipi percuma dalam talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan selamanya mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Sambil itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, sedang melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging itu.

Baca Juga >  Cara Mudah Sup Daging

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Resepi Sup Daging Sedap:

  1. Ambil of Daging – kita guna dua ketul daging besar (rebus sekejap, potong ikut potongan kita nak, rebus balik).
  2. Ambil of Daging dh empuk, tapis air rebusan daging utk dijadikan kuah.
  3. Pastikan 1 of bj Bwg merah – hiris.
  4. Sediakan 1 of bj Bwg putih – ketuk.
  5. Ambil of Halia 1 inci – ketuk.
  6. Sediakan of Serai 1 btg jari tlunjuk – ketuk.
  7. Sediakan 1/2 of kping – asam keping (pakai asam jawa pun boleh).
  8. Ambil 1 of Rempah sup bunjut tulang – asingkan bunjut dgn kayu manis bunga lawang bagai.
  9. Ambil 1 of sudu rempah serbuk sup adabi.
  10. Sediakan 2 of bj ubi kentang – belah 4 wedges.
  11. Ambil of Garam secukup rasa.

Daging bercampur kentang sudah semestinya sedap dimakan bersama nasi putih ataupun dihirup begitu sahaja. Rasa sup yang sedap dan kuahnya yang memikat membuat tergugah selera. Memasak sup daging bukan perkara sukar lagi jika anda mengikuti resepi sup daging yang kami kongsikan di bawah ini. Sup daging juga mudah untuk disediakan serta rasanya amat lazat.

Cara-cara untuk memasak Resepi Sup Daging Sedap:

  1. Daging yg dh empuk, lumurkan dgn rempah serbuk sup adabi dan sedikit garam. Amek air rebusan daging td tapiskan.. dan ketepikan..
  2. Seterusnya, tumis bawang merah, bawang putih, halia, serai, dan kayu manis bunga lawang biji pelaga yg dah diasingkan dr sup bunjut tulang td tu.. Tumis sampai garing. Kemudian, masukkan daging yg siap dilumur dan gaulkan sekejap.. dah sebati, masukkan air rebusan daging td, masukkan asam keping..
  3. Then, masukkan bunjut sup, cili api(optional) dan ubi kentang yang telah digoreng sekejap, kemudian gaul dan perasakan.. biar mendidih seketika…
  4. Dah siap semua, tutup api dan masukkan tomato serta daun bawang bagai bg penyedap rs.. selamat mencuba.
Baca Juga >  Langkah Sup Daging Lobak Putih Suhun

Jom kita lihat resepi sup daging! Selain daripada tomyam, pasti anda juga gemar makan sup betul? Bayangkan anda sedang menikmati sup daging atau tulang atau ayam bersama nasi dan sambal kicap, fikir sahaja sudah terliur, bukan? Berselera suami akak makan sup daging ni maklum la daging batang pinang lembu tempatan yang segar so daging ni memang sedap dan terasa manis serta lembut senang nak dimakan. Syukur alhamdulliah dengan rezeki berbuka kami semalam.

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos serta mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *