Bagaimana Bread Sardin Roll

Bread Sardin Roll. Brush the egg wash on the rolls and coat with the bread crumbs. Fry the rolls in a pan (make sure the oil is ready over a high heat) and the rolls should be ready when it begins to turn golden brown. Roll the bread with a rolling pin.

It's mainly used in small servings, and is great as an appetizer spread on bread or as a dip with vegetables. Canned sardines are a staple in Malaysian pantries because of their versatility. In this recipe we use them to fill up rolled up fried bread.

Sekiranya anda gemar memasak, anda mungkin tetap mencari resipi baru seterusnya untuk mencuba keluarga dan rakan anda. Masalah menyusuk adalah sangat membosankan jika anda tetap memasak perkara yang sama. Oleh tersebut, apabila anda memerlukan resipi baru, anda mungkin akan kehabisan dan membeli buku masakan terbaru di rak. Masalahnya ialah apabila anda melakukan ini, agak sukar untuk mencuba makanan baru.

Brush the egg wash on the rolls and coat with the bread crumbs. Fry the rolls in a pan (make sure the oil is ready over a high heat) and the rolls should be ready when it begins to turn golden brown. Roll the bread with a rolling pin.

Bread Sardin Roll Tips lain untuk mendapatkan resipi percuma di talian adalah dengan melayari laman web majalah kegemaran anda. Majalah yang memfokuskan kebanyakan wanita dan keluarga akan tetap mempunyai beberapa resipi baru setiap minggu di laman web mereka, yang boleh sangat membantu bagi mereka yang mencari resipi terbaru tanpa kos.

Oleh itu, bukannya mengeluarkan tiga puluh ringgit untuk buku masakan terbaru setiap kali anda mula menginginkan resipi baru, pas melayari dalam talian dan melakukan penyelidikan. Anda akan dapati bahawa anda boleh memasukkan daging tertentu dan mendapatkan dampak resipi baru yang mengandungi daging tersebut.

Baca Juga >  Panduan Langkah demi Langkah Sayur masak lemak,ikan masin

Bahan-bahan yang di perlukan adalah : Bread Sardin Roll:

  1. Ambil of Roti satu bungkus.
  2. Sediakan 1 tin of sardin.
  3. Ambil 1 of biji bawang besar (sederhana).
  4. Sediakan 2 of sudu besar mayonis (tak suka tak perlu letak).
  5. Sediakan 1 of biji telur.
  6. Pastikan of Bread crumb (serbuk roti) secukupnya.
  7. Ambil of Minyak untuk menggoreng.

These rolls are so easy to make and perfect for breakfast or an afternoon snack. Place sifted flour in a mixing bowl; add corn oil and egg. Mix lightly with fingertips until mixture resembles breadcrumbs. Stir hot roll mix and the yeast packet from the box together in a large bowl.

Cara-cara untuk memasak Bread Sardin Roll:

  1. Kukus roti selama 10 saat atau kurang, janji roti dah lembut supaya senang nak gelek. Lepas tu angkat dan gelek. Bila dah kukus sekejap, kita akan senang nak gelek. (Jgn kukus lama, nnt masa nak menggelek tak cantik sbb terlalu lembik dan melekat kat penggelek).
  2. Bawang dipotong dadu dan tumis sekejap dlm periuk bersama 1 tin sardin (kuah sardin ambil separuh, kalau suka kering, ambik suku tin je). Lepas itu angkat dan hancurkan sardin & masukkan mayonis. Gaul sebati..
  3. Setelah semua digaul sebati ambil sesudu sardin dan sapu rata di atas roti untuk di gulung..
  4. Lepas habis letak sardin & gulung, saya potong menyerong (terpulang nak potong atau tidak) dan celup dalam telur yg telah dipukul & golek di dalam bread crumb (serbuk roti)..
  5. Dah siap semua, jom masa untuk menggoreng pula… Nak sedap mkn waktu suam2 & cicah dgn cili sos..

Add hot water, butter, and egg; stir until dough pulls away from the sides of the bowl. You can have this for breakfast, evening tea and bring for picnic. Place the canola oil in a skillet and heat over medium heat. Add the butter, anchovies, and sardines. Masukan cili kisar, bawang besar yang dipotong nipis dan lada merah.

Baca Juga >  Cara Mudah Spaghetti Bolognese Untukmu Lailer

Sungguh mengagumkan dan menyeronokkan untuk memperoleh begitu banyak tanpa sebarang kos & mula memasak dengan cara yang tidak pernah anda bayangkan sebelumnya.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *